Egoboost

Hemma igen. Strax kommer hemsjukvården! I stan mötte jag upp min fina Andrea och vi gick in på en skönhetssalong i innestaden där jag bokade tid för både klippning och nagelfix för onsdag nästa vecka! Lite pirrigt, har aldrig klippt mig på salong innan. Men det blir säkert kanon, det är ju trots allt bara hår? Efter det tog suget över och vi satte oss på subway ett bra tag. Även fast jag inte kan äta en hel meny beställde jag en ändå! Att jag njöt är en underdrift. 
 
Här hemma har jag faktiskt organiserat min garderob och övrigt på mitt rum en hel del. Klockan fem kommer ju faktiskt töserna från klassen hit! :D Vi ska ha mys med god mat, chokladfondue och möjligtvis film. Det går bra nu:)
 
Att hemsjukvården ska komma tre gånger om dagen, 8.30, 14.00 och 19.30 är ju en bra sak. Ett bra system som funkar bra för min kropp. Men de senaste dagarna har jag av någon anledning inte fått vara smärtfri. Trots att vi använt samma preparat nu på samma tider dagligen i över en månad. Vad kan det betyda undrar man ju. Kanske har mitt system vant sig vid intaget och vill ha mer för att uppnå samma effekt som tidigare? Jag kanske måste ringa in till min läkare och förklara, så jag slipper smärtorna. Det går ingen nöd än så länge enligt mig, magsmärtor är inte direkt något nytt och ovant för mig. Men sköterskorna är på mig. Kanske lika bra att få det gjort. 
 Får väl bjuda på gamla bilder på mig själv, tills jag gått och blivit en bloggerska på heltid som tar kort på relevanta grejer för inläggen istället! Haha. Bild från Sep-11.

Biverkningar

Det är skönt att slippa ha cellgifterna i systemet nu. Speciellt eftersom det är så kallt ute. Minsta temperatursminskning och mina fingrar och tår sticker och är irriterande som bara den. (Känslan av när foten somnar riktigt djupt, typ). Annat jag inte slipper är däremot biverkningarna från mina dagliga mediciner. Lite läskigt att ha så dålig balans till exempel. Jag glömmer ju bort det själv ibland och har ramlat pladask ett par gånger för det. En till tråkig grej är att jag får jättedålig syn i sisådär två-tre timmar efter att droppen är klara. Kan knappt se fingrarna på handen framför mig när det händer, skumt!
En BRA biverkning däremot, eller lite roligare i alla fall, är att jag blir speedad och på gladare humör än vanligt hela tiden.. Vilket jag valt att koncentrera mig på. Man tjänar ju inget på att sura över de negativa bitarna:).

Detta blir mitt första inlägg från mobilen! Var nyfiken på hur det funkar så hoppas det blir bra!
Nu om en halvtimme är sköterskorna klara med mig här hemma och jag ska fixa mig snabbt för att tillbringa några timmar i Kungsbacka på att skämma bort mig själv. Fokus på naglar, hår och shopping. Det är mycket nu. Men när man inte går i skolan så får man en hel del mycket mer fritid till att tänka och fokusera på annat, typ sig själv. Och jag tror på att den biten är viktig när man går igenom något jobbigt: sätta upp mål dag för dag som får en att må bättre. Även om det handlar om pyttesaker. Och kosta vad det kosta vill känner jag lite. Sånt löser sig alltid!
Ha en bra höstonsdag gott folk, så hörs vi lite senare:) kram!

Dags att varva ner

Vad skönt det var att få komma iväg en stund. Jag ska verkligen försöka bli bättre på att planera in småträffar med gamla vänner man inte träffar så ofta. Det behöver ju liksom inte bli en stor grej som tar hela dagen, utan bara spontant! Precis som denna gången med Linnéa. Det ger en så mycket kraft på något sätt. Bjuden på fika är aldrig fel heller och jag lyckades dessutom hitta två gosiga stickade tröjor som sved lite i plånboken faktiskt..men vafan, ibland får man unna sig:) Linnéa och jag satt och filosoferade lite om livet och vad som meningen är egentligen. Jag blir så inspirerad av sånt. Bolla olika idéer och tankar om framtiden och få fina komplimanger/kommentarer om djupa grejer gör en motiverad till att fortsätta kämpa. 

De senaste dagarna har faktiskt varit riktigt fina vädermässigt men man märker redan nu hur kallt det blir på kvällarna..kan tänka mig att vintern kommer bli jobbigt kall. Väl hemma igen blev det ännu en mysig fika med Christer och Cacca och sedan kom hemsjukvården vid nio. Sitter just nu och väntar på att alla dropp och sprutor ska gå in så jag kan fortsätta med mitt sen! Så tråkigt med dropp, tar sån tid. Aja, kan ju sitta med datorn under tiden i alla fall! Efter att sjuksköterskorna åkt tänke jag fixa naglarna och antagligen sitta vid datorn ett tag. Eller om det blir någon film. Vi får se! Undrar vad som händer imorgon.. Godnatt och kram!
Min fina vän och jag på centralen innan. 

Tack för Tisdag

Är man hemma på permission är det egentligen sagt att man aldrig får vara ensam hemma. Just om det skulle hända något, eller om när hemsjukvården kommer att man inte kan gå och öppna dörren för dom. Men  eftersom jag haft den enorma förmånen att må såpass bra det senaste vågade sig faktiskt hela familjen iväg till jobb och fritids. Även fast Andreas antagligen hade valt att jobba hemifrån om han kunde.. Men men! Ensam hemma var längesedan. Skönt. Kan dessutom spela hur hög musik jag vill, ännu bättre.  

Nu är slår klockan över till tolv, halv två kommer hemsjukvården igen. Fram tills dess blir det film och frukt, ett helt päron är nog lite amitiöst men bättre lite än inget! Efter att medicinerna droppat in sen beger jag mig till stan för att möta upp saknade Linnéa. En gammal vän jag fått från alla åren i fotbollen. Kan knappt minnas senaste gången vi hittade på något. Ser fram emot det! 

Klurigt

Att jag över lag är relativt kass på datorer och att hitta rätt och grejer gör inte direkt saken lättare! Försöker hitta mig fram i hur man ändrar tex den översta bilden, vore väl roligare med en personlig bild, och även val av färg på bakgrunden, än att ha exempelversionen?.. Det får lösa sig så småningom!

Testa något nytt

Precis som rubriken säger. Idag har många tankar sipprat igenom huvudet och tanken slog mig bara för en liten stund sedan att jag kände för att starta en blogg, lite spontant. Varför inte liksom? Jag tänker ge det ett försök, starting now! Hoppas det blir bra.. :) Idag har för övrigt varit en regnig, grå dag. Men vad gör det? Jag valde att rota fram mina allra mysigaste plagg och borra ner mig i filtar med film! Det blev The Help. Vilken jag tyckte var bra. Och efter en heldag i hopp om att lyckas ladda batterierna är jag nu redo för tjejmyskväll med mina fina tjejer Maja, Therese, Mathilda och Elin ifrån min klass på högstadiet. Det händer alldeles för sällan sånthär, men ikväll äntligen! Kramis. 

hosdijana.blogg.se

Bloggvärlden är sprillans ny för mig, men tanken slog mig och jag kände för att ge det ett försök! Vi får hoppas på att det blir bra :)

RSS 2.0